Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI

W trosce o komfort użytkowania strony przez naszych Gości oraz w celu zachowania ich prywatności sporządziliśmy politykę prywatności opisującą w jaki sposób przetwarzamy dane osobowe. Dbając o bezpieczeństwo wdrażamy najwyższe standardy w naszych procesach przetwarzania i administrowania danymi naszych Klientów.

Kto jest administratorem danych osobowych?

Administratorem danych osobowych jest:

Firma Gastronomiczno-Handlowa Zenon Kunikowski, Dariusz Kunikowski

ul. Rycerska 3, 70-537 Szczecin

będąca właścicielem:

Restauracji Stara Rzeźnia w Szczecinie,

Bulwary – Centrum Eventowo-Biznesowe

Gdzie przechowujemy dane?

Twoje dane są bezpiecznie przechowywane na terenie Europejskiego Obszaru Gospodarczego (Polska). W tym celu wykorzystujemy infrastruktury serwerowe naszych partnerów. Dane mogą być również przekazane poza obszar EOG z zachowaniem wysokich standardów bezpieczeństwa oraz w zgodzie z obowiązującym prawem.

Kto ma dostęp do twoich danych?

W trosce o zaufanie naszych Klientów ciągle wdrażamy najwyższe standardy związane z bezpieczeństwem oraz zachowaniem prywatności danych osobowych. Przekazywane dane osobowe są przetwarzane przez naszych zewnętrznych partnerów w celu świadczenia naszych usług. Nie są one wykorzystywane w innych celach przez te podmioty. Nigdy nie sprzedajemy Twoich danych osobowych innym podmiotom.

Twoje prawa

  • Prawo dostępu do danych

Masz prawo do informacji, jakie dane o Tobie przetwarzamy. W tym celu skontaktuj się z nami pod adresem e-mail: mojarzeznia@gmail.com

  • Prawo sprostowania danych

W każdej chwili masz prawo do poprawienia i uzupełnienia przekazanych nam danych. Dokładamy wszelkich starań, aby Twoje dane były kompletne i aktualne.

  • Prawo do bycia zapomnianym

Masz prawo do bycia zapomnianym. Na Twój wniosek zostaną skasowane wszystkie dane, które o Tobie posiadamy. Możemy jednak zachować niektóre dane w celu zabezpieczenia prawnych interesów firmy.

  • Prawo do ograniczenia przetwarzania

Masz prawo do ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych, gdy:

– istnieje kwestionowana zasadność przetwarzania,

– gdy przetwarzane dane są niepoprawne,

– jeżeli dane są przetwarzane niezgodnie z prawem, masz prawo żądać ograniczenia przetwarzania danych zamiast ich usunięcia,

– do czasu rozpatrzenia sprzeciwu lub reklamacji.

  • Prawo do przenoszenia danych

Masz prawo do otrzymania od nas swoich danych w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego. Dodatkowo możesz poprosić nas o przeniesienie danych gromadzonych automatycznie do innego podmiotu.

  • Prawo do sprzeciwu

Masz prawo wnieść sprzeciw odnośnie procesu przetwarzania Twoich danych osobowych. Do czasu rozpatrzenia sprzeciwu ograniczymy przetwarzanie Twoich danych.

  • Prawo do wycofania zgody

Masz prawo do wycofania wcześniej zadeklarowanej zgody w każdej chwili. Wycofanie nie wpłynie na zasadność wcześniejszego przetwarzania danych.

Kontakt do administratora danych

W niektórych przypadkach skorzystania z przysługującego prawa potrzebny będzie kontakt z administratorem danych. W tym wypadku prosimy o wiadomość pod adresem:

mojarzeznia@gmail.com

Prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego

Masz prawo wnieść skargę do organu nadzorczego, jakim jest w Polsce Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Aktualizowanie polityki prywatności

W każdej chwili możemy dokonać aktualizacji polityki prywatności w poszczególnych częściach lub całościowo. Będzie ona dostępna pod tym samym adresem na stronie.


Pliki Cookie i inne technologie

W momencie uruchomienia naszych stron na Twoim komputerze lub urządzeniu mobilnym zapisywane są niewielkie pliki tekstowe tzw. cookie. Podczas każdej ponownej wizyty są one odczytywanie oraz mogą być zmieniane. W naszym serwisie korzystamy z plików sesyjnych usuwanych po opuszczeniu strony oraz trwałych utworzonych w celu np. zapamiętania ustawień.

Niektóre pliki są zapisywane przez naszych zewnętrznych partnerów, do których należą Facebook oraz Google. Nie mamy wpływu na wybór danych zapisywanych w ten sposób. Szczegółowe informacje odnośnie polityki prywatności tych podmiotów znajdziesz na:

W każdej chwili możesz usunąć pliki poprzez ustawienia swojej przeglądarki:

Jaki rodzaj danych osobowych przetwarzamy?

Pliki cookie zachowują identyfikator pozwalający pod pewnymi warunkami na określenie danych osobowych.

Kto ma dostęp do Twoich danych osobowych?

Dane w ten sposób przesyłane są przechowywane u naszych partnerów zewnętrznych (Google, Facebook). Dodatkowo dostęp do w ten sposób zbieranych i przetworzonych danych posiadają inne podmioty np. agencje marketingowe.

W jakim celu zbieramy te dane?

Dane są zbierane w celu analitycznym, marketingowym, społecznościowym oraz zapewnienia możliwości świadczenia usług.

Dane analityczne – administrator oraz serwisy zewnętrzne wykorzystuje pliki Cookie do zbierania i przetwarzania danych statystycznych takich jak np. statystyki odwiedzin czy statystyki zachowań użytkowników. Dane te zbierane są w celu analizy i ulepszania strony.

Dane marketingowe – administrator oraz serwisy zewnętrzne wykorzystują pliki Cookie do celów marketingowych oraz serwowania reklam.

Dane społecznościowe – administrator oraz serwisy zewnętrzne wykorzystują pliki Cookie do wsparcia usług społecznościowych.

Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Dane niezbędne do świadczenia usług, w tym poprawnego działania stron internetowych zbierane są na podstawie naszego uzasadnionego interesu.

Dane zbierane w celu analitycznym oraz marketingowym są przetwarzane na podstawie zgody użytkownika strony. Po jej uzyskaniu zostają zapisane odpowiednie pliki. W każdej chwili możesz cofnąć swoją zgodę: zmień decyzję

Jak długo będziemy przetwarzać Twoje dane?

Twoje dane osobiste będą przetwarzane przez XXX lub do czasu ich skasowania w używanej przez Ciebie przeglądarce.


Newsletter

Newsletter to usługa świadczona drogą elektroniczną polegająca na przesyłaniu wiadomości email z informacjami marketingowymi oraz innymi na podany przez subskrybenta adres email.

Jaki rodzaj danych osobowych przetwarzamy?

Na potrzeby świadczenia usługi zbieramy niezbędne dane:

adres e-mail subskrybenta

imię subskrybenta

Kto ma dostęp do Twoich danych osobowych?

Do Twoich danych oprócz nas mają dostęp partnerzy zewnętrzni. Każdy z nich ma dostęp do przetwarzania danych tylko w ramach świadczenia usługi Newsletter naszej firmy. Podmioty te otrzymują i administrują danymi na podstawie umów bilateralnych zgodnie z przepisami prawa w poszanowaniu zachowania poufności danych osobowych naszych subskrybentów.

Partnerzy zewnętrzni:

  • Freshmail - w ramach usług wysyłki masowej,
  • Interaktywna Agencja Marketingowa ADSSI - w ramach działań administracyjnych

W jakim celu zbieramy te dane?

Dane osobowe subskrybentów zbierane są w celu systematycznego dostarczania wiadomości e-mail z informacjami marketingowymi. Za pomocą usługi informujemy np. o nowym menu, wydarzeniach oraz uroczystościach w naszych restauracjach.

Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Przy zapisie do usługi podajesz swoje dane oraz akceptujesz zgody na ich przetwarzanie. Następnie otrzymujesz wiadomość z prośbą o ich potwierdzenie.

Możesz w każdej chwili zrezygnować z usługi klikając w link zamieszczony na dole każdej wiadomości otrzymanej w ramach subskrypcji.

Jak długo będziemy przetwarzać Twoje dane?

Twoje dane podane w ramach usługi będziemy przechowywać do czasu Twojej rezygnacji z Newslettera.


System rezerwacyjny

System rezerwacyjny służy do zgłoszenia wstępnej rezerwacji miejsca w Restauracji Stara Rzeźnia. Dzięki niemu możliwe jest rozpoczęcie procesu rezerwacyjnego.

Jaki rodzaj danych osobowych przetwarzamy?

W celu możliwości dokonania wstępnej rezerwacji przetwarzamy niezbędne dane naszych Klientów:

  • imię i nazwisko,
  • adres e-mail,
  • numer telefonu,

oraz dodatkowo:

  • datę i godzinę rezerwacji,
  • liczbę osób w ramach rezerwacji,
  • informacje dodatkowe,
  • zgody na wykorzystanie podanych danych w celach procesu rezerwacyjnego.

Kto ma dostęp do Twoich danych osobowych?

Dostęp do danych przesłanych za pomocą formularza wykorzystywany będzie przez nas w celu kontaktowym. Dostęp do nich będą mieli nasi pracownicy odpowiedzialni za proces rezerwacji. Dodatkowo dane te przetwarzane będą w ramach infrastruktury naszych zewnętrznych partnerów w celu świadczenia usługi:

  • dhosting.pl - w ramach usług hostingowych,
  • Interaktywna Agencja Marketingowa ADSSI - w ramach prac administracyjno-informatycznych.

Dane klientów nie są udostępniane lub sprzedane innym podmiotom.

W jakim celu zbieramy te dane?

Dane te zbierane są w celu rozpoczęcia procesu rezerwacyjnego w Restauracji Stara Rzeźnia. Podczas wypełnienia formularza na naszej stronie w zakładce "Rezerwacje" wymagane jest podanie wymienionych danych oraz wysłanie ich do nas. Następnie poprzez proces korespondencyjny doprecyzowujemy oraz finalizujemy rezerwację.

  • Zbieramy dane o Twojej tożsamości w celu możliwości zweryfikowania poprawności danych oraz identyfikacji osoby przy odbiorze rezerwacji.
  • Dane e-mail zbieramy w celach korespondencyjnych. W ramach wysyłanych wiadomości potwierdzamy oraz doprecyzowujemy dane rezerwacji.
  • Numer telefonu zbierany jest w celu potwierdzenia wybranych rezerwacji. Wykorzystujemy go również w nagłych sytuacjach, w których niezbędny jest czas działania. Również w sytuacjach pilnych, jak konieczność nagłego odwołania rezerwacji preferujemy kontakt telefoniczny.
  • Dodatkowe dane zbieramy w celu określenia daty i liczby osób w ramach rezerwacji. Klienci mają też możliwość wysłania dodatkowych zapytań. Na końcu zatwierdzana jest zgoda na przetwarzanie danych osobowych.

Twoje dane nie są zbierane w innych celach, niż korespondencji rezerwacyjnej.

Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Dane zbierane są na podstawie zaakceptowania przez Klientów zgody przetwarzania danych osobowych przy wysyłce zgłoszenia wstępnej rezerwacji.

Zakres danych jest zdefiniowany ze względu na złożoność procesu rezerwacyjnego.

Wyrażoną zgodę można w każdej chwili cofnąć.

Jak długo będziemy przetwarzać Twoje dane?

Twoje dane będą przetwarzane do daty rezerwacji. Następnie będą one przechowywane przez rok w celu zabezpieczenia naszego uzasadnionego interesu, w tym jako dowód w ewentualnych sporach prawnych.


Formularz kontaktowy

Formularz kontaktowy służy naszym Klientom do kontaktu z nami. Dzięki tej funkcji możliwy jest kontakt za pomocą poczty e-mail lub telefoniczne (po dobrowolnym podaniu niewymaganego numeru telefonu).

Jaki rodzaj danych osobowych przetwarzamy?

W celu wypełnienia formularza do uzupełnienia są:

  • imię i nazwisko,
  • adres e-mail,
  • numer telefonu (pole jest dobrowolne),
  • treść wiadomości.

Kto ma dostęp do Twoich danych osobowych?

Dostęp do danych przesłanych za pomocą formularza wykorzystywany będzie przez nas w celu kontaktowym. Dostęp do nich będą mieli nasi pracownicy odpowiedzialni za kontakt z Klientem. Dodatkowo dane te przetwarzane będą w ramach infrastruktury naszych zewnętrznych partnerów w celu świadczenia usługi:

  • dhosting.pl - w ramach usług hostingowych,
  • Interaktywna Agencja Marketingowa ADSSI - w ramach prac administracyjno-informatycznych.

Dane Klientów nie są udostępniane lub sprzedane innym podmiotom.

W jakim celu zbieramy te dane?

Dane zbierane są w celu utrzymania kontaktu z Klientem. W ten sposób jesteśmy w stanie odpowiedzieć na pytania handlowe oraz informacyjne osób zainteresowanych naszą ofertą.

  • Imię służy do identyfikacji rozmówcy,
  • adres e-mail podawany jest w celu możliwości odpowiedzi na adres nadawcy,
  • opcjonalnie numer telefonu wykorzystywany jest do kontaktu telefonicznego na koszt firmy w celu odpowiedzi na pytania nadawcy,
  • wiadomość wypełniana jest w celu przekazania pytań.

Twoje dane nie są zbierane w innych celach, niż korespondencyjnym.

Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Dane zbieramy na podstawie Twojej dobrowolnej zgody, wyrażonej w trakcie wypełniania formularza. W każdej chwili możesz cofnąć swoją zgodę. W tym celu napisz do nas wiadomość na: mojarzeznia@gmail.com

Jak długo będziemy przetwarzać Twoje dane?

Twoje dane będą przetwarzane do czasu wyczerpania komunikacji. Następnie będą one przechowywane przez rok w celu zabezpieczenia naszego uzasadnionego interesu.

FreshMail.pl